Monday, 8 July 2013

Att Seeker

"Yihh!! Perempuan ni! Tak sedar diri betul, dah lah buruk, ada hati nak carut aku?!"
"Kau blah sekarang perempuan, blah sekarang!"
"Hei pondan, kau tu melepet kat sini pun sebab ada Johan kat sini!"
"Kalau tak, dah lama kau mengemis kat lorong belakang tu!"

"Eii perempuan ni!" menghayun tangannya,

"Nelly! Apa ni? You ni kan! Tak malu ke customer tengok? Dengan orang baru pun you nak ambik port"
"Dah, pergi  buat kerja you!"

Nelly mendengus.

"Thanks Charlie! Kalau you takde tadi habis I kena balun dengan pondan tua tu!"
"Hmph, you pun sama je. Suka buat ribut Peacock, jagalah sikit nama baik I!"
"Alaaa darling, sorry eh? Jangan lah stress-stress lagi. Jom naik atas? I bagi you first class punya." Didie tersenyum lantas Charlie pun turut tersenyum.

Mereka berpegangan tangan sambil memanjat tangga bersama.

"Hei Charlie! Takde barang baru ke? Peacock hambar lah hari ni"
"Yeke boss? You punya pasal I kasi yang special punya" Didie melirik ke arah Datuk Anwar.
"Heh, I nak Natalie. Dia mana? I tak nampak pun dia malam ni?"

"Oh Natalie. Didie, you pergi panggil Natalie kat sana tu."

'Hisy, kenapa aku pulak yang kena?'

No comments: